ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Θα υπάρξει 2ος γύρος στον ΣΥΡΙΖΑ;

Νέο πεδίο εσωκομματικής αντιπαράθεσης έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το ζήτημα της αποφυγής του επαναληπτικού γύρου μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου επανέφερε σήμερα ο Ναύαρχος και Βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μιλώντας στο Action24, «η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη. Δηλαδή υπό μία έννοια αυτό που λέει ο κ. Καραμέρος και κάποιοι άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως να μην χρειαζόταν να προχωρήσουμε στην επόμενη εκλογική διαδικασία» τόνισε ο κ. Αποστολάκης, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν αντιπαραθέσεις και κόντρες, όταν ο στόχος είναι να προκύψει ένα αποτέλεσμα».

Σημειωτέον ότι την ίδια άποψη διατύπωσε δημόσια χθες και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος είχε ταχθεί στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας πως «ό,τι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 11 χρόνια το έκανε η κοινωνία μέσα σε μία Κυριακή. Να μην πάμε σε δεύτερο γύρο πόλωσης και εντάσεων. Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου να συνεννοηθούν στη βάση της βούλησης των πολιτών για την προεδρία του κόμματος και της Κ.Ο».

Άλλωστε, σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής του κόμματος, γεγονός που σημαίνει ό,τι ούτως ή άλλως, θα πρέπει να εκλεγεί κάποιος από την σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ως Πρόεδρος ή… να παραιτηθούν  μαζικά βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος (όπου ο Στέφανος Κασσελάκης βρισκόταν στην 9η θέση).

Επομένως, από ότι φαίνεται, ο μόνος τρόπος να μην υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι να συμφωνηθεί εκ των προτέρων, ότι το κόμμα θα οδηγηθεί σε ένα μοντέλο διαρχίας, με τον Στέφανο Κασσελάκη να εκπροσωπεί το κόμμα στην κοινωνία και την Έφη Αχτσιόγλου να το εκπροσωπεί στη Βουλή.

Όπως στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με Ανδρουλάκη – Κατρίνη. Θυμάστε;

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ