ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Στη γιορτή των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Στην εκδήλωση των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Γεωργιάδη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, παρευρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη, είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τα μέλη των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ , να τους ευχηθεί αλλά και να ακούσει τα αιτήματα τους.

Στο καφέ του Πάρκου Γεωργιάδη τα μέλη των ΚΕΚΟΙΦΑ-ΑΠΗ είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις, να ακούσουν ζωντανή μουσική, να χορέψουν και να περάσουν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς.

Σε δήλωση του για την Ημέρα Ηλικιωμένων ο Δήμαρχος ανέφερε: « Η πορεία των ανθρώπων, με την ολοκλήρωση του εργασιακής τους διαδρομής, είναι αναγκαίο να συνεχίζεται με αξιοπρέπεια, με καλή ποιότητα ζωής, με επίγνωση από το περιβάλλον τους, ότι τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας, και ότι μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους.

Το κράτος και οι φορείς οφείλουν  να δημιουργούν τις προϋποθέσεις και τα προγράμματα που θα επιτρέπουν στους ηλικιωμένους,  να ζουν με σεβασμό στις προσωπικότητες και στις δυνατότητές τους. Κανένας άνθρωπος της Τρίτης Ηλικίας δεν πρέπει να αισθάνεται ότι η κοινωνία τον παραμελεί.

Στον Δήμο Ηρακλείου προσπαθούμε, εμπράκτως, να ανταποκριθούμε σε αυτές τις υποχρεώσεις μας. Με τις δράσεις της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής. Οι άνθρωποι  της Τρίτης Ηλικίας θέλουμε να παραμένουν ενεργοί και δημιουργικοί, και ποτέ μόνοι».

Η γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων που τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με την ΔΕΠΑΝΑΛ.  

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ