Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Στ. Αρναουτάκης: “Συνεχίζουμε όλοι μαζί, για την Κρήτη μας”

“Η Κρήτη εισέρχεται στη νέα εποχή με μεγάλες αξιώσεις”, τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης και εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια, Σταύρος Αρναουτάκης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης του συνδυασμού “Για την Κρήτη μας”, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κατάμεστο από κόσμο, κέντρο των Αναδρομών, στις Αρχάνες. Στην εκδήλωση ο κ. Αρναουτάκης παρουσίασε το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

Βάλαμε το νησί σε μια πορεία μετασχηματισμού. Ως το 2030 θα έχουν ολοκληρωθεί τα μεγάλα έργα και οι παρεμβάσεις που διεκδικήσαμε με επιτυχία όλοι μαζί. Η Κρήτη εισέρχεται στη νέα εποχή με μεγάλες αξιώσεις”, υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

“Ως περιφέρεια, στηριζόμενη στον ορθολογικό μας σχεδιασμό, προετοιμασμένη και κυρίως όμως ενωμένη, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ελληνικών κυβερνήσεων όλα τα τελευταία χρόνια που είμαστε στην αιρετή περιφέρεια”, είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι “Ευρωπαϊκά όργανα και θεσμοί χαρακτηρίζουν την Κρήτη ως μια περιφέρεια πρότυπο, ως ένα αυτοδιοικητικό φορέα που αποτελεί αναπτυξιακό υπόδειγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Γιατί με ευρεία συναίνεση το περιφερειακό συμβούλιο έχει υιοθετήσει το περιφερειακό μας σχέδιο για την Κρήτη του 2030. Οι δρόμοι της νέας μας πορείας είναι ανοιχτοί. Έχουμε στόχους και φέρνουμε αποτελέσματα“, συμπλήρωσε.

“Η δύναμη της Κρήτης είναι οι άνθρωποι της. Σε αυτούς ελπίζουμε. Σε αυτούς εμπιστευόμαστε τις προοπτικές του τόπου. Από αυτούς αντλούμε δύναμη, νέες ιδέες και αισιοδοξία για το μέλλον”, είπε ο κ. Αρναουτάκης, ενώ συμπλήρωσε πως η επιλογή των υποψηφίων για την παράταξή του έχει ως στόχο να φέρει νέες κοινωνικές δυνάμεις και πρόσωπα στο προσκήνιο της Αυτοδιοίκησης.

Σας βεβαιώνω ότι όλοι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την Κρήτη. Βάζουμε τον πήχη ψηλά“, τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, ενώ πρόσθεσε πως “η δική μας παράταξη έχει αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης και συμπόρευσης με την κοινωνία, με όλους τους φορείς του νησιού και με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας“.

“Συνεχίζουμε όλοι μαζί. Πορευόμαστε ενωμένοι, έχοντας βρει ένα κοινό τόπο συνεννόησης και συνεργασίας στο πλαίσιο του συγκρητισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ειλικρίνειας”, πρόσθεσε.

Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε τους Αντιπερειάρχες, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα στελέχη των υπηρεσιών και τους πολίτες, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά το αποτέλεσμα στην Περιφέρεια είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και δουλειάς.

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Αντιπεριφερειάρχες, τους συναδέλφους στο περιφερειακό συμβούλιο, τα στελέχη στις υπηρεσίες και τους πολίτες. Γιατί το αποτέλεσμα αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς”. Επίσης, ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά σταθήκαμε, με τις οδηγίες σας στα δύσκολα, όχι στα εύκολα.

“Είμαστε Εθνική Κρήτης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας για την Κρήτη, τόνισε πως “Η Κρήτη πρέπει να μπει σε ένα νέο δημιουργικό κύκλο με άξονα τον συγκρητισμό και τη συνεργασία“, ενώ πρόσθεσε πως “Ναι μπορώ να πω ότι είμαστε εθνική Κρήτης. Είμαστε όλοι μαζί για να μπορούμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυνατότητες της Περιφέρειας. Έχουμε αποδείξει τη συλλογική μας ικανότητα στη διοίκηση της. Με εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Με ορθή διαχείριση των δημόσιων και Ευρωπαϊκών πόρων, που προέρχονται από τους κόπους και την προσπάθεια όλων μας”.

Το όραμα μας είναι να ολοκληρώσουμε ότι ξεκινήσαμε και να βάλουμε μπροστά τα έργα που θα μετασχηματίσουν το νησί μας. Με διεκδίκηση πόρων και αρμοδιοτήτων για να αναβαθμιστεί η αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, είπε ο κ. Αρναουτάκης, ενώ πρόσθεσε ότι “δεν είναι δυνατό να έχουμε αρμοδιότητες χωρίς τους απαιτούμενους πόρους. Για αυτό πρέπει με τη βοήθεια των βουλευτών μας να διεκδικούμε όλοι μαζί, δήμοι, περιφέρεια τους πόρους που έχει ανάγκη η Κρήτη”.

Τέλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, παρουσίασε το σχέδιο της παράταξής του για τα επόμενα πέντε χρόνια, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, βασίζεται σε έξι βασικούς άξονες.

Οι έξι βασικοί άξονες

  1. Την προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης προς την κυκλική οικονομία. 
  2. Την αναβάθμιση των παραγωγικών πυλώνων της κρητικής οικονομίας  και τη δημιουργία ισχυρών βάσεων για ποιοτική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.
  3. Την ενθάρρυνση καινοτόμας επιχειρηματικότητας, με τη δημιουργία νέων οικονομικών δραστηριοτήτων, υψηλής προστιθέμενης αξίας και την αξιοποίηση του περιφερειακού ερευνητικού δυναμικού, που είμαστε υπερήφανοι για αυτό.
  4. Την ανάληψη επείγουσας δράσης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της. Την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του νησιού και την αναβάθμιση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.
  5. Την ισορροπία μεταξύ υπαίθρου και αστικού χώρου με οικισμούς ασφαλείς, ανθεκτικούς και βιώσιμους και πόλεις φιλόξενες τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους επισκέπτες. 
  6. Την ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης. 

Κάλεσμα για ανανέωση της εμπιστοσύνης με τους πολίτες

Λίγο πριν παρουσιάσει τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης κάλεσε τους πολίτες, να ανανεώσουν τους δεσμούς εμπιστοσύνης.

“Στις εκλογές σας καλώ να ανανεώσουμε για άλλη μια φορά τους δεσμούς εμπιστοσύνης που έχουμε σφυρηλατήσει όλα αυτά τα χρόνια”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, ενώ συμπλήρωσε πως η νίκη θα έρθει από την πρώτη Κυριακή. “Να είστε σίγουροι ότι η νίκη μας θα είναι από την πρώτη Κυριακή, για τους Πολίτες της Κρήτης. Γιατί για την Κρήτη θέλουμε να συνεχίσουμε”


Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση:

DSC 0367
DSC 0365
DSC 0363
DSC 0361
DSC 0359
DSC 0358
DSC 0357
DSC 0356
DSC 0353
DSC 0358
DSC 0354
DSC 0349
DSC 0343
DSC 0340
DSC 0338
DSC 0333
DSC 0330
DSC 0327
DSC 0322
DSC 0329
DSC 0317
DSC 0311
DSC 0310
DSC 0309
DSC 0308
DSC 0307
DSC 0306
DSC 0300
DSC 0298
DSC 0296
DSC 0295
DSC 0297
DSC 0292
DSC 0291
DSC 0288
DSC 0273
DSC 0279
DSC 0278
DSC 0274
DSC 0272
DSC 0271
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ