ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Π. Μπαριτάκης: Στο μνημόσυνο για τους ήρωες που πέθαναν για την πατρίδα

, στη Λυγιά Αγίου Βασιλείου Βιάννου

Στην Λυγιά Αγίου Βασιλείου Βιάννου, για τον εσπερινό της εορτής του Γενέσιου της Θεοτόκου, παρευρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παύλος Μπαριτάκης και επικεφαλής της Παράταξης «Βιάννος, Συμμαχία Προόδου», μαζί με τους συνεργάτες του και υποψήφιους συμβούλους.

Ο κ. Μπαριτάκης βρέθηκε στον Ιερό Ναό, σε μια περιοχή με έντονα ιστορικά στοιχεία, αφού εκεί  έμελλε  να  γραφτεί  ακόμη  μια  πράξη βαρβαρότητας από τους Γερμανούς Ναζί την 14-09-43, ημέρα  κατά  την  οποία έγιναν ομαδικές εκτελέσεις με 16 νεκρούς και τρεις τραυματίες και αποκορύφωμα τον αποτρόπαιο βασανισμό και την  βαρβαρότητα που βίωσαν μέχρι τον  θάνατο τους τα τρία αδέλφια της οικογένειας Βερβελάκη, ηλικίας 8, 12 και 15 ετών.

Στη μνήμη των εκτελεσθέντων τελέστηκε μνημόσυνο στο μνημείο που  υπάρχει  δίπλα  στην  εκκλησία.

«Η θυσία των βασανισθέντων και εκτελεσθέντων στην Λυγιά Βιάννου, αποτελεί μια πράξη αποτρόπαιη σε βάρος αθώων ψυχών. Είναι ταυτόχρονα όμως και μια πράξη γενναιότητας, που δεν πήγε χαμένη. Και αυτό γιατί χαράχτηκε ανεξίτηλη στη μνήμη μας και αποτελεί φωτεινό «φάρο» υψηλών ιδανικών, για όλους εμάς, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!», σημείωσε ο κ. Μπαριτάκης.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ