ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Μιχάλης Καραμαλάκης: Δεν σκοπεύω να γίνω δήμαρχος γραφείου

Με την παράταξη «Ηράκλειο, η Πόλη μας» κατέρχεται στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές , ως επικεφαλής, ο πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Καραμαλάκης, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξήγησε ότι η αυτοδιοίκηση και όσοι την υπηρετούν, έχουν χρέος να στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας, για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Λέγοντας ότι δεν σκοπεύει να γίνει «δήμαρχος γραφείου» ο κ. Καραμαλάκης, διευκρινίζει ότι η παρουσία ενός δημάρχου δίπλα στους πολίτες και η επαφή μαζί τους, είναι κομβικής σημασίας προσέγγιση και πρακτική, ενώ σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που εντοπίζονται και αφορούν κυρίως στην καθημερινότητα, δεν θα πρέπει απλά να τοποθετούνται σε σειρά προτεραιότητας, αλλά όλα μαζί να αντιμετωπίζονται προς όφελος των πολιτών.

   Ακολουθεί η συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου Μιχάλη Καραμαλάκη

   ΕΡ: Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση και να διεκδικήσετε το δημαρχιακό θώκο.

   ΑΠ: Σε όλη τη ζωή πορεύθηκα με κόπο και θυσίες πάντα με μόνο μου γνώμονα την ευθύνη και την προσφορά. Κληρονόμησα μόνο Αρχές, Αξίες και Ιδανικά. Υπηρέτησα στην Ελληνική Αστυνομία που με τίμησε με το ανώτατο αξίωμά της. Εκεί διδάχθηκα τι θα πει οργάνωση, πειθαρχία, αφοσίωση και καθήκον. Θέσεις ευθύνης, κρίσιμες αποφάσεις. Η θητεία μου αυτή αποτελεί για εμένα ένα παράσημο ζωής. Για 40 ολόκληρα χρόνια υπηρέτησα καθημερινά την κοινωνία, τους πολίτες. Μία δύσκολη μα συνάμα όμορφη διαδρομή. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας τομέας απόλυτα συνδεδεμένος με την κοινωνία. Χρέος όλων μας είναι να προσπαθούμε, ο καθένας από το μετερίζι του, για την ευημερία της κοινωνίας, για τη βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά. Όπου και αν βρέθηκα, όπου και αν υπηρέτησα πάντα στο μυαλό μου είχα την Κρήτη, τον τόπο μου. Είχα το Ηράκλειο την πόλη της μόνιμης κατοικίας. Όπου και αν βρέθηκα ποτέ δεν το ξέχασα, ποτέ δεν το λησμόνησα. Και πήρα αυτή τη δύσκολη απόφαση για να το υπηρετήσω. Για να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου. Αν η κοινωνία του Ηρακλείου με τιμήσει με την επιλογή της θα ήθελα να με θυμάται ως ένα άξιο δήμαρχο που προσπάθησε και έβαλε το λιθαράκι του για τη βελτίωση του Δήμου και της ζωής των συμπολιτών μας. Ως έναν καλό δήμαρχο και όχι σαν ένα καλό διαχειριστή. Ως έναν δήμαρχο που τόλμησε να κάνει ακόμη και ρήξεις αν αυτό είναι προς το συμφέρον των συμπολιτών του. Ζητάμε την ψήφο της ηρακλειώτικης κοινωνίας για να λύσουμε τα προβλήματα. Όχι για να τα κουκουλώσουμε, όχι για να τα βάλουμε κάτω από το χαλί. Όσο ασφυκτικά και κρίσιμα μπορεί να είναι, δεν θα αποτελέσουν ασφαλώς ούτε τροχοπέδη ούτε άλλοθι στη δέσμευσή μας. Για ένα καλύτερο Ηράκλειο. Φτιάξαμε ένα ψηφοδέλτιο με άξια και ικανά στελέχη Με γνώση, εμπειρία αλλά και νεανική ορμή. Με αναφορές στην κοινωνία. Με διάθεση για δουλειά και προσφορά. Άνθρωποι που συμπορεύονται μαζί μου, άνθρωποι που μας ενώνει ένα κοινό όραμα. Έναν κοινός στόχος. Να φτιάξουμε το Ηράκλειο που μας αξίζει. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει όλοι να συμβάλλουμε δημιουργικά, ενωτικά. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε αυτό που λέει με το στίχο του ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης, «να κάνουμε ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά».

   ΕΡ: Αξιολογείστε μου τα πέντε σοβαρότερα προβλήματα του δήμου σας και ποιο θα είναι το πρώτο ζήτημα που θα ασχοληθείτε, εφόσον είστε δήμαρχος.

   ΑΠ: Στη δική μου δημαρχιακή θητεία, εφόσον με τιμήσουν οι Ηρακλειώτισσες και οι Ηρακλειώτες με την ψήφο τους, τα προβλήματα ούτε θα αξιολογούνται, ούτε θα ιεραρχούνται. Τα προβλήματα του κάθε πολίτη, του δήμου θα επιλύονται. Κυρίαρχο μέλημά μας ασφαλώς θα είναι να αισθανθούν οι συμπολίτες μας ότι τα χρήματα που καταβάλλουν, σε δύσκολες για πολλούς οικονομικές συγκυρίες, για τον δήμο μας μέσω των δημοτικών τελών επιστρέφουν σε αυτούς. Μέσω του έργου μας, πραγματικού και λειτουργικού έργου, που θα βελτιώσει την καθημερινότητα τους, την καθημερινότητα του κάθε πολίτη του Δήμου Ηρακλείου. Δεν σκοπεύω να γίνω «δήμαρχος γραφείου». Απρόσιτος και απρόσωπος. Θα είμαι καθημερινά στον δρόμο δίπλα στους συμπολίτες μας. για να ακούω τα προβλήματα και τις ανάγκες του. Και να δίνω λύσεις. Αυτή είναι η δέσμευσή μου στους συμπολίτες μου. Το προσωπικό μου στοίχημα, όμως για το Ηράκλειο είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το Ηράκλειο του αύριο. Με όραμα να κάνουμε το Ηράκλειο, τον τόπο αναφοράς μας, μία σύγχρονη πόλη που χαίρεσαι να ζεις. Μία πόλη με πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα που αποζητάς να επισκεφθείς. Να καταστήσουμε τον δήμο μας έναν δήμο καινοτομίας, επενδύσεων και επιχειρηματικότητας. Να τον οδηγήσουμε στη νέα εποχή. Προϋπόθεση όμως για να προχωρήσουμε στο πρόγραμμα μας είναι πρωτίστως να ασχοληθούμε με ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και που οι ίδιοι σε κάθε μας περιοδεία αλλά και στη διαβούλευση που κάναμε μαζί τους θέτουν ως προτεραιότητα. Για αυτό και έχουμε ήδη ανακοινώσει την καθιέρωση της ‘Ώρας του Δημότη’ για τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, κάθε εβδομάδα με στόχο τη συνομιλία με τους πολίτες για την επίλυση των προβλημάτων τους αλλά και την σύσταση Συνεργείων Ανταπόκρισης σε κρίσιμα θέματα καθημερινότητας με τομείς ευθύνης ανά περιοχή. Για την Δημοτική μας παράταξη η άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που προκύπτουν στη λειτουργία της πόλης συνδέεται με την ποιότητα ζωής και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Θέλω σε αυτό το σημείο να σας τονίσω πως οι πρόσφατες καταστροφές στη χώρα μας, στη Θεσσαλία, θέτουν νέες προκλήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιτάσσουν τον άμεσο σχεδιασμό νέων αξόνων για την Πολιτική Προστασία και στο Ηράκλειο. Για εμένα αποτελεί ύψιστη ευθύνη το ζήτημα της οργάνωσης ενός ασφαλούς πλαισίου λειτουργίας της πόλης. Δεσμεύομαι πως θα διεκδικήσω και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης από την κεντρική κυβέρνηση, πόρους, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για την υλοποίηση έργων που θα αφορούν στην Πολιτική προστασία του Δήμου μας. Για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

   ΕΡ: Πώς φαντάζεστε το Δήμο Ηρακλείου πέντε χρόνια μετά, αν καταφέρετε να εκλεγείτε δήμαρχος, στις επερχόμενες εκλογές.

   ΑΠ: Το Ηράκλειο είναι ένας ευλογημένος τόπος. Με Ιστορία, Πολιτισμό και Παράδοση. Ένας φωτεινός τόπος πλημμυρισμένος στον ήλιο, αλλά και με σπουδαίους ανθρώπους που ξεχωρίζουν με την διαδρομή τους και την προσφορά τους. Η αναβάθμιση του Ηρακλείου, η ανάπτυξη της πόλης, μίας πόλης όχι που μπορείς να ζεις αλλά μίας ανθρώπινης πόλης που θέλεις να ζεις είναι το προσωπικό μου στοίχημα. Η προσωπική μου πρόκληση. Η υστεροφημία μου. Με τις γνώσεις και την εμπειρία της πολύχρονης καριέρας μου, μαζί με τους άξιους και ικανούς συνεργάτες μου που στελεχώνουν το συνδυασμό μας, με τους ικανούς υπαλλήλους του δήμου μας θα φτιάξουμε το Ηράκλειο, την πόλη που μας αξίζει. Που θα την χαίρονται οι συμπολίτες μας και θα την μνημονεύουν οι χιλιάδες επισκέπτες της. Με όραμα, σχέδιο και πολύ δουλειά. Μία πόλη καθαρή από άκρη σε άκρη. Πολλές φορές δεν λείπουν οι λύσεις, πολλές φορές απουσιάζει η θέληση, η βούληση για να είναι το Ηράκλειο η πόλη μας, μία πόλη χωρίς σκουπίδια. Θα συνεργαστώ με όλους τους φορείς για να το καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε. Μαζί θα κάνουμε το Ηράκλειο μία πόλη που θα χαίρεσαι να κυκλοφορείς. Με ασφαλείς δρόμους, ασφαλή πεζοδρόμια. Μία πόλη φιλική. Στον άνθρωπο, κάθε ηλικίας. Μία πόλη που τα δημοτικά της τέλη, κάθε ευρώ, θα έχουν ανταπόδοση, πραγματική ανταπόδοση στο συμπολίτη μας. Με πραγματικό έργο. Θα έχουμε καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μας, όχι απρόσωπη διοίκηση.

   Δεν θα μείνουμε καθισμένοι στις καρέκλες μας, θα είμαστε κάθε μέρα στο πεζοδρόμιο. Δίπλα στην κάθε Ηρακλειώτισσα, στον κάθε Ηρακλειώτη, για να λύνουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας, που θα μας κρίνουν, καθημερινά. Όλες αυτές τις μέρες συζητάμε με τους συμπολίτες μας. Γιατί αυτοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα. Τις ανάγκες της πόλης. Σε αυτούς είμαστε υπόλογοι. Δεν θα τους διαψεύσουμε. Μαζί θα φτιάξουμε ένα Ηράκλειο καλύτερο. Δεν θα τηρήσω απλά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις μου. Θα τις κάνω μία προς μία πράξη. Έργο, πραγματικό έργο για τους συμπολίτες μου. Η επόμενη πενταετία για το Ηράκλειο δεν θα είναι απλά μία περίοδος που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση. Θα είναι μία περίοδος αναγέννησης.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ