ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ένα «στολίδι» για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Εγκαινιάστηκε ο χώρος του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο του Αρκαλοχωρίου

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, ο χώρος του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου, από τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, των Αντιπεριφερειαρχών  Νίκου Συριγωνάκη και Γιώργου Πιτσούλη, Αντιδημάρχων, αθλητικών παραγόντων του στίβου και του ποδοσφαίρου, εκπροσώπων φορέων της περιοχής και πλήθους δημοτών!

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ (1)

Η ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του Σταδίου, των υπόλοιπων βοηθητικών κατασκευών και η τοποθέτηση του συνθετικού τάπητα στίβου, καλύπτουν τις αυξανόμενες, αθλητικές ανάγκες του Δήμου, προσφέροντας τις καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες, δίνοντας παράλληλα στο σύνολο της νεολαίας, άλλα και των δημοτών επιπλέον επιλογές άθλησης.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 2

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης κατά τον χαιρετισμό του τόνισε: «Το Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου, αποτελεί ένα πραγματικό «στολίδι» για τον τόπο. Ένα έργο με προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία και κυρίως για τους νέους της πόλης, που θα έχουν περισσότερες και ποιοτικότερες ευκαιρίες στον τομέα του Αθλητισμού. Είναι ενδεικτικό ότι σύντομα θα αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο στάδιο στην Κρήτη και το δεύτερο στην Ελλάδα, από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, αποτελώντας ένα έργο «κόσμημα» για τον κλασικό και όχι μόνο Αθλητισμό, έτοιμο να φιλοξενήσει, μικρές αλλά και μεγάλες διοργανώσεις!

   Με τα μάτια μας στραμμένα στη νέα γενιά και τη δημιουργία διεξόδων για τα παιδιά, τους νέους, αλλά και όλους τους πολίτες, εργαστήκαμε μεθοδικά και συστηματικά για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας.   

Παραδίδουμε συνολικά στην τοπική κοινωνία ένα έργο που θα αναβαθμίσει το άθλημα του στίβου αλλά και του ποδοσφαίρου, όχι μόνο στην περιοχή του Δήμου, αλλά σε όλη την ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου».  

   Επίσης ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη  Στ. Αρναουτάκη για την εν γένει υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του έργου του νέου Σταδίου, όλους τους αιρετούς,  την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που υλοποιεί το ευρύτερο όραμα της Δημοτικής Αρχής για τον Αθλητισμό, καθώς επίσης και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή  που είχε εξασφαλίσει την αρχική χρηματοδότηση.

   Παράλληλα υπογράμμισε ότι για να γίνει ο στίβος πλήρως λειτουργικός, απαιτείται επιπλέον η προμήθεια του εξοπλισμού, όπως στρώματα αλμάτων ύψους και επί κοντώ, εμπόδια, βατήρες εκκίνησης κ.α., συνολικής αξίας περίπου 200.000€, για τα οποία μάλιστα απέσπασε τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη ότι θα μπουν σε τροχιά χρηματοδότησης!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΟΜΙΛΙΑ (1)

Στ Αρναουτάκης: Επενδύουμε στη νεολαία μας στον Αθλητισμό

    Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε δημόσια για την συνεργασία τον Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη και τον πρώην Δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη.

   «Παραλαμβάνουμε ένα σημαντικό έργο για το στίβο προς όφελος της νεολαίας και ευρύτερα της κοινωνίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Το έργο αυτό μαζί με το παρακείμενο γήπεδο ποδοσφαίρου χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης και ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 2.650.000 €. Είναι αναγκαιότητα για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας να έχει γηπεδικές εγκαταστάσεις για να αθλείται η νεολαία μας. Αυτό έγινε με τη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια. Πρέπει σε κάθε έργο να υπάρχει συνεργασία, συνέργεια και συμπόρευση με τους φορείς, ώστε να διεκδικούμε πόρους από την κεντρική εξουσία για να γίνονται έργα προς όφελος των πολιτών. Συγχαρητήρια στον Δήμο για την ολοκλήρωση των εργασιών. Η Περιφέρεια επενδύει στον Αθλητισμό και τη νέα γενιά και ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία, προσθέτοντας παράλληλα, ότι ο Αθλητισμός είναι Πολιτισμός και κάθε έργο υποδομής και άθλησης στους νέους είναι σπουδαία παρέμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

   Σε ειδική τελετή ο Δήμος τίμησε αθλητές και προπονητές από τον χώρο του Κλασικού Αθλητισμού που αποτέλεσαν και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές. Για την προσφορά τους στο Στίβο και τον Αθλητισμό εν γένει βραβεύθηκαν οι:  Αριστείδης Βισκαδουράκης, Γιώργος Πιτταροκοίλης, Ειρήνη Βασιλείου, Νίκος Γιανναδάκης, Μιχάλης Βεριγάκης και Γιώργος Αλεβιζάκης (ΑΘΛ.Η.Σ.Υ) .

    Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από αγώνες επίδειξης στίβου από μικρούς αθλητές από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου και το Οροπέδιο Λασιθίου, οι οποίοι απέσπασαν το «θερμό» χειροκρότημα του κόσμου.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ