spot_img

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δυναμικό παρών στη συγκέντρωση για τα θύματα των Τεμπών στο Ηράκλειο

Δυναμικό “παρών” έδωσαν οι φορείς εργαζομένων στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Φορείς και σωματεία εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, σύλλογοι φοιτητών, συνταξιούχων, εκπρόσωποι κομμάτων και εκατοντάδες πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, διαδήλωσαν στο Ηράκλειο, απαιτώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 νέους ανθρώπους. Απαιτώντας να αποδοθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες, αλλά και να διευκρινιστούν τα αίτια που οδήγησαν στη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία που βίωσε ποτέ η χώρα.

4 1

336508499 136824555753207 6526597059823097577 n

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ για τη σημερινή απεργία και τις κινητοποιήσεις αναφέρει: «Με τη γενική πανεργατική απεργία, απαιτούμε να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, καθώς και να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίσης, απαιτούμε να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος. Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της και καλεί τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, να οργανώσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις και δράσεις στις πόλεις τους“.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Οι νεκροί συνάδελφοί μας σιδηροδρομικοί, θύματα και αυτοί της ανείπωτης τραγωδίας, με το θάνατό τους όχι μόνο αποκαλύπτουν όλα όσα επιμελώς κάποιοι απέκρυπταν διαχρονικά, δηλαδή τις ευθύνες των Κυβερνήσεων και τη συστηματική υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών, αλλά φέρνουν στο φως και το μακάβριο άθροισμα του μακρύ καταλόγου των νεκρών εργαζομένων που απώλεσαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας”, αναφέρει μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

3 1

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, όπου, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει: “Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών.

Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πώς δε θα συμβεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”;

5

Χαιρετισμός του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ Δημήτρη Βρύσαλη:

Εμείς οι υγειονομικοί εργαζόμενοι που ζήσαμε από κοντά το «έγκλημα» των 36.000 νεκρών της πανδημίας και των χιλιάδων ασθενών συνανθρώπων μας από άλλα νοσήματα που βρήκαν κλειστές τις πόρτες των διαλυμένων δημόσιων νοσοκομείων της «μιας νόσου», που πολλοί από αυτούς θα είχαν σωθεί αν η κυβέρνηση και το κράτος δεν μας στερούσε βασικές υποδομές και προσωπικό, έχουμε χρέος να δώσουμε τη μάχη απέναντι σε όσους βάζουν στη ζυγαριά από την μια την ανθρώπινη ζωή που τη μετράνε ως «κόστος» και από την άλλη τα κέρδη τους.
Εμείς οι υγειονομικοί ξέρουμε γιατί βρήκε η πανδημία απροετοίμαστα τα νοσοκομεία Γνωρίζουμε από πρώτο χερι τα μικρά και μεγάλα Τέμπη εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής ολων οσων κυβέρνησαν που θεωρούν ότι υγεία αποτελεί εμπόρευμα οι ασθενείς πελάτες και τα νοσοκομεία επιχειρήσεις
Είναι τόσο αδίστακτη η κυβέρνηση που μόλις τέσσερις μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, δεν δίστασε να καταθέσει νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική παιδοογκολογική μονάδα της χώρας μετατρέποντας την σε ΝΠΙΔ.

Προδιαγράφοντας έτσι και ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για το τι θα ακολουθήσει με τμήματα – «φιλέτα» νοσοκομείων που θα ιδιωτικοποιηθούν άμεσα! Αλλωστε πήραν τη σκυτάλη από το ΙΔΙΩΤΙΚΟ νοσοκομείο της Σαντορίνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ,του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Είναι τόσο αδίστακτοι που ο νόμος Πλεύρη για τις διακομιδές διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών αναφέρει ότι μπορεί να γίνονται και από γιατρούς κάθε ειδικότητας ακόμα και από ειδικευόμενους με έξι μήνες ειδικότητας !

Είναι τόσο αδίστακτοι που με μια απαράδεκτη και επικίνδυνη υπουργική εγκύκλιο της αναπληρώτριας υπουργού υγείας κ. Γκάγκα στις 23/2/23 μεταφέρουν την ευθύνη για τους διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κλινικές λόγω έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές της κλινικής, που όμως δεν είναι εξειδικευμένοι. Κυνική ομολογία ότι οι κλίνες ΜΕΘ όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά και δεν πρόκειται να στελεχωθούν όσες παραμένουν κλειστές στα νοσοκομεία όπως και στο δικό μας ! Αλλωστε διαχρονικά εφαρμόζουν αυτό που οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν
Αν αυτή η πολιτική δεν είναι προδιαγραφή ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ τότε τι μετράτε;

Είναι τόσο αδίστακτοι, που αντί να ανοίξουν τα κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία προτίμησαν να δώσουν 60 εκατ. ευρώ στους ιδιώτες κλινικάρχες για να νοσηλεύουν στη διάρκεια της πανδημίας περιστατικά non covid αποζημιώνοντας τους με διπλά νοσήλια μάλιστα σε σχέση με το δημόσιο !

Είναι τόσο αδίστακτοι που έχουν αφήσει το ΠΑΓΝΗ με δύο παιδοψυχίατρους από το Σεπτέμβρη του 2022Συνεχιζοντας το έγκλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έφτιαξε αυτή την κλινικά με ΕΣΠΑ γιατρούς Είναι τόσο αδίστακτοι που κρατούν σε ομηρία 500 εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης προκειμένου να είναι λιγότερο το κόστος, με τους 200 από αυτούς που εργάζονται στην καθαριότητα – σίτιση να κινδυνεύουν με απόλυση στις 30/6 όταν το νοσοκομείο στενάζει από κραυγαλέες ελλείψεις .Ακολουθώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έκανε το ιδιό το κράτος εργολάβο διατηρώντας την ομηρία.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:

14
7
10
15
11
12
18
17
335462098 890651962220216 7183765343616224675 n
16
2 1
13
222
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ