ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δ. Βρύσαλης για το ν/σ του Υπ. Υγείας: Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες

ΔΗΛΩΣΗ Δ ΒΡΥΣΑΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΓΝΗ – ΜΕΛΟΣ ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Πουλάνε φύκια (συμβάσεις) για μεταξωτές κορδέλες (μονιμοποιήσεις)

Ο τίτλος του σχεδίου νόμου για «προστασία της δημόσιας Υγείας» περιλαμβάνει ένα σύνολο μέτρων που έχουν δοκιμαστεί και δεν έχουν φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα για το λαό.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει ένα σύνολο άρθρων που αφορά χρονικές παρατάσεις προηγούμενων ρυθμίσεων ενώ τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας περιορίζονται αποκλειστικά στα εμβόλια, χωρίς κανένα άλλο μέτρο. Οι χρονικές παρατάσεις, αφορούν την καθυστέρηση των απολύσεων υγειονομικού και ιατρικού προσωπικού καθώς και τις μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, στη λογική των μπαλωμάτων που εφαρμόζει από την αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση για να μην προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στο άρθρο που αφορά τις λίστες χειρουργείου και την δήθεν αντιμετωπίσει
δεν αντιμετωπίζει τις σοβαρές ελλείψεις που καταγράφονται σε αναισθησιολόγους, γιατρούς, κλίνες ΜΕΘ, εξαιτίας των οποίων αναβάλλονται ή καθυστερούν τα χειρουργεία σε διάφορα νοσοκομεία. Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, που υπηρέτησαν πιστά τη λειτουργία των νοσοκομείων με επιχειρηματικά κριτήρια και όχι με κριτήριο τις ανάγκες του λαού.

Την Κυριακή στις 8 Οκτώβρη ο λαός του νόμου μας χρειάζεται να δώσει ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που δεν είπαν μια κουβέντα, όλο το προηγούμενο διάστημα, για την κατάσταση, τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της περιοχής, την έλλειψη ατομικών μέσων προστασίας, την υποχρηματοδότηση φτάνοντας όσο πιο ψηλά γίνεται τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Ηρακλειο και στη Κρητη.

Για να δυναμώσει η διεκδίκηση μέσα και έξω από το περιφερειακό και δημοτικά συμβούλια

– για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γιατρών, νοσηλευτών, σύγχρονο και επαρκή εξοπλισμό των υποδομών, ασθενοφόρων, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.
– για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Πρόνοιας με κέντρα υγειας στις συνοικίες στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, στη βιομηχανική ζώνη, στο Βόρειο οδικό άξονα, στο Γαζί με ταυτόχρονη αναβάθμιση και κάλυψη των κενών σε όλα τα νοσοκομεία
– για να μην περάσουν τα σχέδια κλεισίματος των νοσοκομείων
και Κέντρων υγειας της περιοχής όπως έχει μεθοδευτεί για το Βενιζελειο ,την Ιεραπετρα ,τη Σητεια ,το Ρεθυμνο κα

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΟΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ