ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ανατροπή στην υπόθεση της Κιβωτού του κόσμου

Καταγγέλων λέει ότι πιέστηκε για να στραφεί σε βάρος του πατέρα Αντώνιου

Λίγο πριν αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις καταγγελίες περί  σεξουαλικής κακοποίησης από τρόφιμους της Κιβωτού του Κόσμου, νέα στοιχεία  έρχονται στο φως,  αμφισβητώντας τη βασιμότητα των κατηγοριών σε βάρος του. Σε επιστολή που κατέθεσε ο ένας εκ των δύο καταγγελλόντων υποστηρίζει ότι εξαναγκάστηκε να πει  ψέματα για τον πατέρα Αντώνιο, ισχυρισμό που επιβεβαιώνει και η μητέρα του. 

Πρόκειται για 16χρονο τρόφιμο της Κιβωτού ο οποίος με επιστολή του καταγγέλλει ότι δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις και απειλές για να στραφεί σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, την οποία  κατέθεσαν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Ζητώντας συγνώμη από τον πατέρα Αντώνιο, ο 16χρονος τρόφιμος στη δομή του Βόλου  τονίζει  πως νοιώθει τύψεις για το κακό που έκανε στον πατέρα Αντώνιο, λέγοντας ψέματα σε βάρος του. Μάλιστα υπάρχει και οπτικό υλικό που αποτυπώνεται η μαρτυρία του.

 «Ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει και μου έχει φερθεί σαν πατέρας   και θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη για όλο αυτό το κακό που δημιούργησα χωρίς να το θέλω γιατί και εγώ σαν χαζός άκουσα και έπεσα σε παγίδα του γ***** διότι μου έταξε ότι θα πάρω λεφτά και θα πάω στην μαμά μου και θα κάνω ότι γουστάρω και πάλι χίλια συγνώμη πάτερ Αντώνιε» αναφέρει. Σημειώνεται πως το παιδί αυτό δεν είναι το ίδιο που εμφανιζόταν να κάνει καταγγελίες σε τηλεοπτικά μέσα.

Στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου τάσσεται και η μητέρα του 16χρονου τονίζοντας σε επιστολή της ότι «σε μία επίσκεψη που πήγα να τον δω, μού εμπιστεύτηκε πως ‘ουδέποτε άπλωσε χέρι ο πάτερ Αντώνιος και όλα αυτά για βιασμούς που με βάλανε και είπα, ήτανε ψέμα που οργανώσανε κάτι παιδιά από τη Κιβωτό”… Είμαι υποχρεωμένη να τα αναφέρω όλα αυτά γιατί δεν θέλω να την πληρώσουνε αθώοι άνθρωποι», αναφέρει.

Σημασία ωστόσο έχει και η μαρτυρία και άλλης κοπέλας, μιας 19χρονης πρώην φιλοξενούμενης στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Πειραιά, η οποία σε ιδιόχειρο σημείωμά της, με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2023 λέει πως την προσέγγισαν ο βασικός καταγγέλλων, αλλά και στελέχη της νέας διοίκησης για να ψευδομαρτυρήσει σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και λόγω της άρνησής της την εκδιώξανε.

«Η πίεση της καινούργιας διοίκησης με τον καιρό συνεχιζόταν και γινόταν πιο έντονη. Οι συνέπειες ήταν να φύγω από την στέγη που μου παρείχαν και να μην λαμβάνω κάποια οικονομική ή υλική βοήθεια» σημειώνει.

Έχοντας ζήσει 10χρόνια στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, άλλος 20χρονος σήμερα τρόφιμος είναι κατηγορηματικός σε τετρασέλιδο σημείωμά του, πως δεν συμβαίνει τίποτα από όσα καταλογίζονται στον πατέρα Αντώνιο.

«Ποτέ μου δεν είδα κάτι ανάρμοστο κι ούτε απομακρυνότανε ο πάτερ με κάποιο παιδί. Ποτέ δεν με εκμεταλλεύθηκε ο π. Αντώνιος παρότι γνώριζε τη σεξουαλικότητα μου… Πολλές φορές έχω ακούσει από παιδιά να μας συμβουλεύουν να προσποιηθούμε ότι μας  ασκήθηκε σωματική βία …Ο Πατέρας Αντώνιος είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή μου διότι με έσωσε» αναφέρει.

Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται πια στα χέρια του δικαστικού συμβουλίου όπως και η εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη και αναμένεται τις επόμενες ημέρες το σχετικό βούλευμα.

ΠΗΓΗΕΡΤ
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ